Naar de inhoud
Naar het hoofdmenu Naar het submenu
Naar tekst vergroten / verkleinen
 
Als u hier klikt dan gaat u terug naar de homepagina
 

Nieuws Platform VG

Zorg om afschaffen Rugzakregeling 'Leergebonden Financiering'

9 november 2010

Platform VG maakt zich grote zorgen over het voornemen om de Rugzakregeling 'Leergebonden Financiering' op te heffen. Ouders van kinderen met een verstandelijke beperking wordt het enige middel, waarmee direct invloed en zeggenschap kan worden uitgeoefend op de toegang en toewijzing van onderwijs voor hun kind, ontnomen. 

Platform VG pleit voor verbetering van de rugzakregeling, waarbij ook de indicatiestelling handelingsgericht en langs integrale systematieken, volgens ICF-systeem, plaatsvindt. Met deze internationaal erkende systematiek kan een integrale indicatiesystematiek voor zorg, onderwijs en welzijn worden gerealiseerd.

Kortom:
Platform VG verzet zich tegen het afschaffen van deze regeling en gelijkgeldende criteria, wanneer daar geen verbetering of garantie tegenover staat.

Lees de brief die  Platform VG naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Downloads:Terug naar nieuwsoverzicht
Reacties op dit nieuwsbericht:

Plaatsing van een reactie betekent niet dat de redactie het inhoudelijk eens is met de mening die daarin wordt weergegeven. De redactie biedt ruimte aan uiteenlopende meningen, maar vraagt indieners wel om respect voor andermans opvattingen. De redactie behoudt zich in alle gevallen het recht voor om reacties te verwijderen, zonder hierover te overleggen met de indiener ervan.

Reageer
e-mailadres wordt niet getoond op de site